esmaspäev

Linnud Kanadas


Hommikul vaatasin, et orav jälle akna taga piilumas ja otsustasin mõned pähklid välja panna. Ukseni jõudes olid orava asemel hoopiski mingid sinised linnud katusel reas. Need olid ka pähklite peale maiad. Saatsin abikaasa ruttu fotoka järele ja enne uusi pähkleid ei visanud, kui fotokas laskevalmis. Nii ma siis seal klõpsisin. Mitte mingit probleemi pole sadat pilti korraga valmis saada :)
Tänu internetile sai kiirelt tuvastatud, et tegemist Blue Jay-nimeliste lindudega. Eesti keeli peaks olema sininäär. Oma värvigammalt sobiksid isegi meie rahvuslindudeks, puha sini-must-valged teised :)

Aga vahvaid värvilisi linde on Kanadas teisigi.
Näiteks kardinal, keda kord jalutuskäigul olles ka pildistada õnnestus. Vahel istub ta ka akna taga puu otsas, aga kui fotokaga lähenen lendab kohe oma teed.


või siis üks oranžikõhuga rästas? Ma pole eriti tugev lindude alal, aga päris põnev on niimoodi pildi järgi otsida, mis linnuga tegemist võib olla. Selliseid värvikirevaid on niisamagai põnev looduses otsida ja näha. Siin on kuidagi rohkem aega looduse jaoks, kui Eestis oli. Huvitav miks? Eestis inimesed, siin loodus?




või tuttav rähnikene...


Rääkimata varblastest, kajakatest, lagledest. Kusjuures tuvisid ei ole ma enda teada veel siin näinud. Vähemalt praegu ei meenu.

Kommentaare ei ole: