reede

Herilased

... olid sellise pesa meile varikatuse alla teinud. Kiiresti käis. Nad pidavat hakkama juunis pesa ehitamisega peale (võis olla küll nii) ja augusti alguseks on selline pirakas valmis. Aga millal nad parima pesapaiga välja valivad, seda ei teadnud tõrjuja (või terminaator nagu poisid teda kutsusid) öelda. See on selline keskmise suurusega.


Esmalt lindid välja, et võõraid eemal hoida


Siis vahuga sissepääsu ava kinni...


... ja teise sutsuga mürki peale. Ei mingit kaitsekostüümi ega -vahendeid!




Sedasi ta hävitatud sai. 48 tundi ei tohtinud puutuda, siis kuivas ära ja pudenes maha kui paberipuru. Herilased pidid puukoort kuidagi nätsutama ja sellest pesa tegema.

Hävitustööst ka. Tasuv teine. Näiteks see härrasmees, kes meil käis, tema tegelebki ainult herilastepesade ja lutikate-prussakate hävitamisega. Üks herilase pesa on 100 dollarit, meie oma oli sel päeval 27. ja veel kolm ootas ees! 5 minutit sutsutamist vahu ja mürgiga ja raha käes!

Nüüd meenutab herilasi vaid varikatuses olev auk! Aga maha ei luba omanik seda võtta! Minu arust varjab niigi vähest valgust ja on mõttetu asi, aga kui ei lubata, siis ei lubata. Et järgmisel aastal pesa vältida, peaksime seda paar korda nädalas lahti kruttima... ma võtaks maha...

Kommentaare ei ole: