reede

Tibusid loetakse sügisel

Järjekordselt on käes tibude lugemise aeg ehk teadmiste-oskuste-kaasalöömise jne hindamise aeg. Eile tuli Günther hinnetelehega koju. No ei ole midagi halba kosta. Tubli poiss on.
Ega ma täpsemalt ei saagi kirjutada, ta ei taha, et ma temast väga palju siia kirjutan :)
Kunst ja teadus on kõige paremad, järgnevad inglise keel ja tehnoloogia. No ma natuke ikka paneks Eesti hindamissüsteemi järgi hinded 5, 5, 4, 3 :) No need ei ütleks ju tunnistusel eriti midagi! Lihtsalt üks number.
Aga kui sa saad tulemused protsentides, lisaks on lahti kirjutatud, kus eriti hea, mida annaks veel parandada, millised sotsiaalsed oskused on head, mis mitte nii head. Lisaks kõigele võrdluseks klassi keskmine.
Eriti olen liigutatud inglise keele tulemuse pärast, mis on oma 10% kõrgem klassi keskmisest. Põhjus, miks see kõige rohkem rõõmustab on see, et kevadel keskkooli valimise aeg ju helistati ja öeldi, et kool, mida me oleme valinud ei paku ESL-programmi, ehk inglise keel neile, kel see ei ole emakeel. Pakuti välja üht teist kooli, kus vastav programm olemas. Küsisin, et kas ta peaks selle kindlasti valima, kuna ei saa hakkama. Siis oli vastus, et ei pea. Otsuse puhul sai määravaks see, et neid koolide vahetamisi ja sõpradest lahti ütlemisi on juba küll ja rohkem olnud, siis võiks vähemalt nüüd valida selle, kuhu lähevad edasi enamus klassikaaslasi.
Lisaks hinnetelehele anti hinnetelehega kaasa ka tagasiside leht. Seal peab õpilane ennast ise hindama, seadma endale eesmärke, tegevuskava nende täitmiseks ja arvama midagi oma senistest tulemustest. Vajadusel ka vanema kommentaarid.
Päris hea võimalus rahulikult mõelda, mida sa tahad saavutada ja kuidas seda saada. Ka hinnata, kuidas seni hakkama oled saanud ja kas see on sinu lagi või oled veel millekski suuteline. Minu arust see, et selle kirja peab panema sunnibki (tegelikult ei ole see sund hea sõna) sind natuke rohkem nende asjade üle mõtlema ja mõtteid selgelt sõnastama. Muidu võid ju nii möödaminnes natuke asjale mõelda, aga konkreetsust jääb puudu.


Kommentaare ei ole: