laupäev

Ottawa teel rohelisele prügimajandusele


Jaanuarist 2010 hakatakse lisaks praegusele prügile - sega, paber-papp, plastik-klaas, koguma ka biolagunevat prügi. Selleks jagab linn kõigile elanikele tasuta rohelisi prügikaste. Meie tänava kord oli reedel. Järjekordse palgata puhkuse puhul juhtusin kodus olema ja seda pealt nägema. Kohale sõitis suur masin prügikaste täis ja siis hakkasid mehed kolistama. Selle kolina peale ma vaatama läksingi, et mis toimub. Kõik rohelised kastid visati välja ja hakati kokku panema - rattad alla, kaaned peale. Siis väiksed hallid prügikastid (mida kööki saab viia), paberkott ja kasutusjuhend sisse. Nii jagati kõigile.
Ma sorteeriks juba praegu hea meelega ka seda lagunevat prügi, aga kardan, et läeb haisema, kui 2 kuud seal seisab.
Prükki võib panna kõik lagunevad asjad - kohvipaks, banaanikoored, kartulikotid (paberist), toidupakendid jne, aga mitte biolagunevaid kilekotte.
Jälle samm lähemale rohelisele ja puhtamale keskkonnale :)
Prügivedu on muideks linna poolt ja tasuta. Kord nädalas (meil reedeti) sõidab üldprügi auto ja teine auto, mis viib plastikut või paberit, sõltuvalt nädalast. Lisaks on sügisel lehekoristamise nädalad, mil ka aiajäägid (lehed, oksad jne) ära viiakse. Paaril korral aastas ka ohtlikud jäätmed või suured asjad.

1 kommentaar:

enetimm ütles ...

Paistavad päris samasuguse olevat nagu Torontos juba mitu aastat kasutusel on. Pean ütlema, et olen väga rahul siinse prügikorraldusega ja Eestis olles tunnen teravat puudust sellest...