esmaspäev

Last Bride Standing

Ega ma suur telekahuviline ei ole, aga nüüd nädalavahetusel klõpsisin niisama kanaleid kuni sattusin mingile kummalisele tõsielusaatele. Saates üritatakse välja selgitada kõige kauem seista jaksav pruut. Auhinnaks muidugi uhke pulmapidu 250le külalisele. Lisaks mõned väiksemad auhinnad. Näiteks 48 tundi vastupidav võistleja saab 25% hinnaalandust, 72 tundi seisev 35% jne.
Kuna ma tõesti ainult ühte saadet olen näinud ja ei tea, mis varem on toimunud, siis selle põhjal tundub küll päris karm katsumus, mis paneb proovile nii vaimsed kui füüsilised võimed. Nagu aru sain on päevasel ajal seistes iga 3 tunni tagant 15-minutiline vaheaeg, mille jooksul perekond või toetajad masseerivad jalgu ja selga ja toetavad vaimselt. Vahepeal on veel seismised, kus peab ühe käega seinast kinni hoidma (või oli see eelmisel hooajal nii, sellest ei saanudki aru). Muidu seistakse laval teatud ruudu sees, kust välja astuda ei tohi. Ööseks peab ära andma kõik elektroonilised vahendid ja lihtsalt seisma. Päris karm!
Selles osas oli juba 7. öö. Peale 103,5 tunnist seismist hakkasid nii mõnelgi hallutsinatsioonid ja aju igasuguseid trikke tegema. Näiteks hommikul öeldi, et nüüd alates kella 10.30 kuni 11.30 on dead zone, st lihtsalt seisate, kellegagi rääkida ei tohi. Üks osaleja aga tuli lavalt maha ja arvas, et nüüd on aeg lõõgastumiseks ja võib pere juurde minna. Tema jaoks oligi võistlus läbi!
Vahepeal on erinevaid mänge või meelitusi, et kes enam vastu ei pea, siis võib lahkuda vaheauhinnaga, nt juveelipoe 5000-dollarilise kinkekaardi või hoopis tühjade kätega.
Osalejaid oli igast masti - rasedaid (!), väikelaste emasid, nooremaid ja vanemaid pruute.
Paar selles osas väljalangenut ütlesid hiljem, et keegi ei uskunud seda nii kaua kestvat. Veel rääkis oma kogemustest eelmisel hooajal osalenu, kellel oli mitu kuud võtnud, et sellest kogemusest üle saada. Liikumatult paigal seista ei suutvat ta tänaseni, st ka seda intervjuud andes ta muudkui kõigutas end ühele ja teisele poole.
Ma nagu hästi ei mõista, milleks selliseid asju vaja on. No loomulikult soovivad igasugused sponsorid ju show ja vaadatavuse nimel inimesi proovile panna, et niisama ei saaks uhkeid pidusid ja kleite. Aga ikkagi huvitab mind küünikut, kas on ka pikemaajalisi uuringuid, kuidas see tervisele mõjub ja mis jälje jätab. Ja seda kõike ühe peo nimel... Eriti irooniline oleks, kui selle kõige tulemusena peetud pulm jääbki kooselu kaunimaks hetkeks ja asi kiiresti koost laguneb. Noh, et unustatakse tegelik väärtus ja milleks üldse abielluda sooviti ning panustatakse vaid välisele särale ja teistele ärategemisele. Vot, kus mul oli ikka pulmapidu! Peeti selles keskuses ja sellised söögid ja nii palju rahvast...
Aga, kes teab, võib-olla, kui endal oleks pulmad ees, siis oleks ka igasugusteks hullusteks valmis ja seisaks teistega võidu.

Siin mõned klipid youtube'st.


Kommentaare ei ole: